Nyomtatás

Esemény

Pannon Hajsza 2019, a HOCRA bakonyi kupafutama

Az idei Pannon Hajsza cseszneki akadályfutó versenye a tradícióhoz híven sok meglepetést és újdonságot tartogat az indulóknak, hiszen a szervezők egyik legfontosabb szempontja, hogy minden induló megtalálja a számítását. 2019-ben az OCR sportág kupasorozatában induló versenyzőknek is lehetőséget biztosítanak a pontszerzésre.

A szervezőkkel beszélgetünk az idei versenyről és a terveikről. (A hangulatfotókat a galériában nézhetitek meg.)

Pannon hajsza, HOCRA kupafutam bemutatás

Két táv közül lehet választani 7+ és 14+ kilométeres pályákat jelölünk ki az eddigiekhez képest több akadállyal.  A 7km-es szakaszon 20+ a 14km-es szakaszon pedig 30 + akadállyal készülünk, mindkét távon jelentős szintkülönbséggel. A verseny útvonala természetesen változik a tavalyihoz képest, de Cseszneki várba bemászás idén sem maradhat el! Festői szépségű helyek, csodálatos panoráma jellemzi mindkét útvonalat. A korábbi Hajszákon megszokott akadályok mellett, új más versenyeken még nem látott elemekkel is készülünk.

Milyen változtatásokat terveztek, hogyan kapcsolódik a verseny az OCR sorozathoz?

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Alapvetően a verseny koncepciójában, szisztémájában, hangulatában hasonló lesz az eddigiekhez. Néhány apró változtatás lesz a tavalyi PannonHajszához képest. A büntető feladat nem Burpee, hanem plusz kör lefutása lesz. Az élményfutamban nehezék nélkül a versenyfutamban valamilyen plusz súllyal kell ezt a kört teljesíteni.

Újdonság lesz még a rendezvényközpont mellett kialakított céges terület, ahol majd több nagy cég tartja a családi napját, csapatépítőjét.

A gyerekek számára kialakítunk egy külön zónát, ahol kézműves foglalkozásokon, arcfestésen, sorversenyeken vehetnek részt a délelőtt folyamán, délután pedig a GyerekHajsza veszi kezdetét.

A Hajszát mindazon versenyzőknek és kalandkeresőknek ajánljuk akik élményeket, kihívásokat keresnek.

Milyen nehézségekkel számoltok, mire készüljenek a rajthoz állók? 

A versenyzők számára talán a megnövekedett akadályszám jelenthet nagyobb kihívást, nekünk szervezőknek pedig a rendezvényhez csatlakozott céges családi nap kezelése lesz egy nagy feladat.

Az OCR, mint új sportág születése hogyan érezteti a hatását nálatok és mi a véleményetek erről? Idén és a jövőben hogyan látjátok a sportágat? 

A YakuzaFitness-ben külön edzést indítottunk kifejezetten akadályfutó versenyekre való felkészülésre. Ezeken az edzéseken egyre többen vesznek részt, sokan szeretnék magukat kipróbálni valamelyik akadályfutó versenyen. A Hajsza résztvevői között idén is jelen lesznek a hazai elit akadályfutók közül jó néhányan, akik hatására egyre többen veszik ezt a sportágat komolyan.

Komoly jövő előtt áll az akadályfutó sportág, ezért úgy gondoljuk, hogy nekünk versenyszervezőknek óriási felelősségünk abban, hogy minőségi versenyeket szervezzünk, hiszen csak így tudjuk megtartani, növelni a sportág táborát.

Régóta rendeztek versenyt a Bakonyban. A helyiek hogyan fogadják a versenyt?  

Cseszneken a Hajsza mindig az év legnagyobb eseménye, hiszen rengeteg ember érkezik a településre. Turisztikai értelemben is nagy jelentősége van, megtelnek a szállások és a vendéglátó helyek egyaránt. A helyiekkel kifejezetten jó kapcsolatot ápolunk.

Milyen reakciókat, kérdéseket kaptok a versennyel kapcsolatban? 

Számos visszajelzés érkezik hozzánk elsősorban a saját versenyünkkel kapcsolatban, de a Yakuza csapat által – akik számos versenyen részt vesznek – is sok információhoz jutunk más akadályfutó versenyekről. A vélemények elolvashatók egy-egy versenyről szóló beszámolóban illetve a közösségi oldalakon is értékelik a versenyzők az adott rendezvényt. Érdemes a nevezések előtt ezeket átbogarászni!

Hogyan készültök az idei verseny új feladataira? 

Nagy tapasztalatunk van már a versenyszervezésben, hiszen jó néhány futam van már a hátunk mögött. A Csapat egyre profibb, sokkal könnyebben zajlik a szervezési, építési munka, mint korábban. Természetesen van még hová fejlődni, folyamatosan igyekszünk fejleszteni, hogy megkönnyítsük a munkánkat.

Terveztek-e újabb eseményeket vagy a meglévőkön valami újdonságot a jövőben?

2019-ben több versenyünk nem lesz. A NemzetiHajsza idén kimarad a Normafa átépítése miatt. Bízunk benne, hogy 2020-ban ismét rajthoz állhatnak majd a versenyzők már a felújított helyszínen. 

Hangulat, reklám, megjelenés nagy hangsúlyt kapott nálatok. Ez idén is így lesz?

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A Hajszáknak valóban különleges hangulata van, ami úgy gondolom főleg a helyszíneknek köszönhető, emellett igyekszünk az általunk képviselt egyediséget, emberközeliséget, vidéki hangulatot is megtartani. A Hajsza támogatói köre nagyrészt közeli jó barátok vállalkozóiból tevődik össze, de minden rendezvényen jelennek meg új támogatók is.

Mit tanácsoltok azoknak, akik indulni fognak a cseszneki Hajszán és OCR kupafutamon?

Az edzések jellegét tekintve úgy gondoljuk, hogy a funkcionális mozgásformák a leghasznosabbak az akadályfutásban, ezen belül a törzs, combhajlító, vádli és a fogás erősítés kell hogy kiemelkedő szerepet kapjon az edzésben. Természetesen az edzés mellett fusson mindenki minél többet lehetőleg terepen!

Hajrá!

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: kedd, 28 május 2019 07:52
Tóth Viktor

2003 óta vezetek egyéni és csoportos edzéseket. 2005-2015 között csapatvezetőként irányítottam az általam alapított X2S TEAM multisport csapatot. Ez alatt a 10 év alatt a csapat tagjai több Világ-, Európa- és Magyar bajnoki címet szereztek tereptriatlonban, terepfutásban és hegyikerékpárban. Közülük kerültek ki Magyarország legsikeresebb Xterra és első Spartan Race versenyzői is. Számos sportrendezvény szervezője, szakmai vezetője vagy tanácsadója vagyok. Sok esetben olyan rendezvényeket honosítottam meg Magyarországon, amelyek külföldön is ritkaságnak számítanak. Ilyenek például a téli triatlon (futás, kerékpár és sífutás), a hosszútávú tereptriatlon, vagy a városi terepfutás.

Kiemelkedően fontosnak tartom a sport és a természet kapcsolatát. Az edzésmunka másik meghatározó alkotóeleme a közösség ereje. A sport, sőt sokszor egy verseny is sok esetben elsősorban önismereti, belső fejlődést jelent.

Webhely: triatlonedzo.hu/