Nyomtatás

Tanács, ajánló

Új trend az edzőtermekben - edzés csak nőknek

Felmérések szerint az olasz szinglik közel 30 százaléka ma is szívesen jár edzeni, a trend mégis megváltozott: egyre több nő azokat a tornatermeket keresi, ahol tilos a belépés férfiaknak. Egymás után nyílnak a csak nőknek szóló fitneszközpontok. Fiatalabbak és idősebbek, magányosok és férjezettek is ezeket választják. A nők egyre inkább azt igénylik, hogy egymás között tornázzanak, nem tartva attól, hogy miközben pluszkilóiktól igyekeznek megszabadulni, lihegve és kócosan, férfiszem pillantja meg őket. Nem számít, ha nem csinosak.

A diszkréció adja a sikerét a csak női edzőtermeknek, és a különbség nem csak abban rejlik, hogy nincsenek férfiak. A női tornatermekben nincsen tükör sem és a gyakorlatoktól kezdve a büfé kínálatáig minden a nők kedvében próbál járni. A fárasztó súlyemelést a testet-lelket ellazító jóga helyettesíti. Kizárólag nők alkotják az edzők csapatát is. Ők megértik a nőket, tudják, melyek a nők számára a nehéz napok, mekkora problémát jelenthet a mérlegre állás, és hogy a nőknek az edzőteremben is elsősorban kényeztetésre van szükségük.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A nők közötti szépségversenyt diktáló világban az ilyen edzőterem nyugodt szigetet képvisel - erősítette meg az olasz sajtónak Giuseppe Vercelli sportpszichológus. Az élen Milánó városa jár, ahol gombamód szaporodnak a női edzőtermek.

A férfiakkal ellentétben a nőknek kevésbé van lehetőségük az esti órákban és hétvégén tornázni. Számukra az ideális időpontot az ebédszünet jelenti, amikor az edzésen túl még egészséges ebédre is vágynak, de úgy, hogy pontosan visszaérjenek a munkahelyükre: mi ezt kínáljuk. Jane Fonda narancsbőrpusztító tanfolyamainak a kora véget ért, a mai nők a relaxációban hisznek - mondta Sabrina Giola tréner a milánói Fitness First Ladies Only edzőteremtől.

Forrás: MTI

Utoljára frissítve: vasárnap, 21 október 2018 14:08
Tóth Viktor

2003 óta vezetek egyéni és csoportos edzéseket. 2005-2015 között csapatvezetőként irányítottam az általam alapított X2S TEAM multisport csapatot. Ez alatt a 10 év alatt a csapat tagjai több Világ-, Európa- és Magyar bajnoki címet szereztek tereptriatlonban, terepfutásban és hegyikerékpárban. Közülük kerültek ki Magyarország legsikeresebb Xterra és első Spartan Race versenyzői is. Számos sportrendezvény szervezője, szakmai vezetője vagy tanácsadója vagyok. Sok esetben olyan rendezvényeket honosítottam meg Magyarországon, amelyek külföldön is ritkaságnak számítanak. Ilyenek például a téli triatlon (futás, kerékpár és sífutás), a hosszútávú tereptriatlon, vagy a városi terepfutás.

Kiemelkedően fontosnak tartom a sport és a természet kapcsolatát. Az edzésmunka másik meghatározó alkotóeleme a közösség ereje. A sport, sőt sokszor egy verseny is sok esetben elsősorban önismereti, belső fejlődést jelent.

Webhely: triatlonedzo.hu/