×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /home/terepspo/public_html/sub/akadalyfutas.hu/images/gal/SalomonTeszt201310
×

Megjegyzés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gal/SalomonTeszt201310

Felszerelés

Alapozó edzések - Salomon XA PRO 3D teszt

Salomon XA PRO 3D a márka egyik legrégebbi és legidőtállóbb cipője 2014-ben sok év után több szempontból is megújul. Első alkalommal szeptemberben a Mozgásvilág tesztnapon próbálhatták ki a terepfutók, a X2S TEAM szakmai segítségével.

Mivel mi is csak azóta teszteljük, ez a blog még lényegében az első benyomásokat tartalmazza, a cipőben jelenleg lévő közel 100 terep km még messze nem jelenti az XA PRO "bejáratását". (Az elöző XA PRO terepen 2000 km-t teljesített, azót már csak váltócipőnek használom, de még egyben van!)

A cipő minden korábbi jó tulajdonságát megtartották a fejlesztők, olyan részeken fejlesztettek, amelyekre a legtöbb visszajelzés érkezett.

Lényegi változások

  • stabilabb és biztosabb talajfogás

  • árnyalatnyival agresszívabb, terepesebb talp kialakítás

  • fejlesztett 3Dchassis saroktámasz

  • rugalmas belső kialakítás (jobb illeszkedés a lábfejre)

Az első benyomások alapján lássuk melyik miért jó!

A cipő stabilitása és lábtartása eddig is kiválló volt, ezt ebben az új modellben sikerült fokozni!
nagyobb stabilitás => nagyobb biztonság => jobb teljesítmény + kevesebb sérülés
A talp változtatása a rövid teszt alatt még nem bizonyított (sár, hó stb.), de a tapasztalatok alapján biztosan jobb, mint az eddigi (késöbb erre visszatérünk).
A saroktámasz szintén régi SALOMON fejlesztés, túrabakancsokban és túracipőkben régóta van. Az XA PRO 3D nemcsak terepfutó cipő, hanem túrázásra is kiválóan alkalmas.
A cipő belső kialakítása "zokniszerű", azaz a rugalmas belsőt egybeépítették a cipő nyelvével, így sokkal jobban simul a lábra, jobban tartja vízesen, sárosan is.

Amiben nem sokat változott az a súlya. Bár csökkentettek ezen is, de még mindig a nehéz cipők között tartják számon (főleg a Speedcross, Fellraiser vonalhoz képest, hogy a LAB sorozatot ne is említsük). Ezt sokan negatívumként emlegetik, ami rövid távon valóban hátrány. A tapasztalatok alapján azonban hosszú terepfutásokon sokkal többet számít a stabilitás, megbízhatóság, a láb tartása, a komfort - mint a súly.

{gallery}gal/SalomonTeszt201310{/gallery}

SALOMON XA PRO 3D

javasolt
- terepedzés (rövid, hosszú)
- terepverseny (hosszú)
- országúti edzés (rövid)
- túrázás, teljesítménytúrázás

nem javasolt
- rövid távú terepversenyzés
- mély sár
- országúti edzés (hosszú)

A cipőből kapható "vízálló" változat is. Azonban itt is felhíjuk a figyelmet arra, hogy egyik alacsony szárú futócipőt sem érdemes használni kamásli/bokavédő nélkül, hiszen hiába vízálló a cipő, ha a bokánál befolyik a víz, a hó, a sár!

Jó futást!

Címkék:
  • ,
Tóth Viktor

2003 óta vezetek egyéni és csoportos edzéseket. 2005-2015 között csapatvezetőként irányítottam az általam alapított X2S TEAM multisport csapatot. Ez alatt a 10 év alatt a csapat tagjai több Világ-, Európa- és Magyar bajnoki címet szereztek tereptriatlonban, terepfutásban és hegyikerékpárban. Közülük kerültek ki Magyarország legsikeresebb Xterra és első Spartan Race versenyzői is. Számos sportrendezvény szervezője, szakmai vezetője vagy tanácsadója vagyok. Sok esetben olyan rendezvényeket honosítottam meg Magyarországon, amelyek külföldön is ritkaságnak számítanak. Ilyenek például a téli triatlon (futás, kerékpár és sífutás), a hosszútávú tereptriatlon, vagy a városi terepfutás.

Kiemelkedően fontosnak tartom a sport és a természet kapcsolatát. Az edzésmunka másik meghatározó alkotóeleme a közösség ereje. A sport, sőt sokszor egy verseny is sok esetben elsősorban önismereti, belső fejlődést jelent.

Webhely: triatlonedzo.hu/
Ajánlott tartalom
Kalmár Sára fiatal budapesti lány. Akár hétköznapi ...
2016 jún. 06
Kalmár Sára fiatal budapesti lány. Akár hétköznapi ...
2016 jún. 06
Az ebben az évben megrendezendő magyar bajnoki futamok ...
2018 aug. 22
Az ebben az évben megrendezendő magyar bajnoki futamok ...
2018 aug. 22
Milyen ételeket érdemes fogyasztani, amelyek nem terhelik ...
2016 jún. 06
Milyen ételeket érdemes fogyasztani, amelyek nem terhelik ...
2016 jún. 06
Szabó Dáviddal a Spartan Beast miskolci futama után ...
2018 okt. 21
Szabó Dáviddal a Spartan Beast miskolci futama után ...
2018 okt. 21

Rólunk

Az akadályfutást és más terepsportokat magas szinten művelő sportolók, versenyzők, edzők, szakemberek összefogása ez a weboldal!

Kapcsolat

Cím: Budapest, Hungary
Tel: +3630 48 88 261
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Hotline: +3620 32 00 840
 
Top