Akadályfutás hírek

OCR Európa-bajnokság – ismerkedés a pályával, a csapatokkal

A magyar versenyzők többsége szerdán megérkezett a lengyelországi Gdyniába, az OCR Európa-bajnokság helyszínére. A város teljesen felbolydult, hiszen több, mint 3000 versenyzővel és kísérőikkel nőtt meg a lélekszám. A magyar versenyzőket a HOCRA – a Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség – képviselői segítik és kísérik.

A versenyközpontról: a város közepén a rögbi stadion és a sportcsarnok ad helyet az Európa-bajnokságnak, ami azért is szerencsés, mert az erdő és a terep a kerítésen túl kezdődik, így a 15 km hosszú verseny sem lesz unalmas.

A stadionban a rajt-cél területen hihetetlen sűrűn helyezkednek el a nehezebbnél-nehezebb akadályok, a nézők és a versenyzők örömére. A sportág már az olimpiára készül…

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Az biztos, hogy a verseny nehézségével és látványosságával nem lesz probléma. Olyan új akadályokkal találkoztunk, amilyeneket eddig csak fotón láttunk. Vagy még ott sem…

A szervezők gördülékenyen és lelkesen intézték a rajtszámátvételt, a problémás eseteket, a különleges kéréseket. A magyar versenyzők közül sokan együtt nézték végig az akadályokat, bár kipróbálni nem lehetett egyet sem, de a versenyközpontban volt egy komplex gyakorló pálya, ahol szinte minden elemből volt egy-egy az ismerkedéshez. Itt már a nemzeti virtus is előjött az emberekből, de pozitívan – biztatták, segítették a leendő ellenfeleket is.

Az esemény egyik sarokpontja lesz a nemzetközi Szövetség (FISO) 5. kongresszusa is, ahol a HOCRA képviseltében Rozina Tamás és Tóth Viktor vesznek részt. Itt megbeszélésre kerülnek az új tagszervezetek, a versenyrendszer és a nemzetközi események szabályozása, valamint az olimpiai regisztráció következő lépései.

Csütörtökön megnyitó ünnepség és a rövid távú OCR Európa-bajnoki futamok kerülnek sorra, valamint az első Ninja selejtező futamok.

Forrás: Tóth Viktor, HOCRA Fotó: Tóth József, HOCRA

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Tóth Viktor

2003 óta vezetek egyéni és csoportos edzéseket. 2005-2015 között csapatvezetőként irányítottam az általam alapított X2S TEAM multisport csapatot. Ez alatt a 10 év alatt a csapat tagjai több Világ-, Európa- és Magyar bajnoki címet szereztek tereptriatlonban, terepfutásban és hegyikerékpárban. Közülük kerültek ki Magyarország legsikeresebb Xterra és első Spartan Race versenyzői is. Számos sportrendezvény szervezője, szakmai vezetője vagy tanácsadója vagyok. Sok esetben olyan rendezvényeket honosítottam meg Magyarországon, amelyek külföldön is ritkaságnak számítanak. Ilyenek például a téli triatlon (futás, kerékpár és sífutás), a hosszútávú tereptriatlon, vagy a városi terepfutás.

Kiemelkedően fontosnak tartom a sport és a természet kapcsolatát. Az edzésmunka másik meghatározó alkotóeleme a közösség ereje. A sport, sőt sokszor egy verseny is sok esetben elsősorban önismereti, belső fejlődést jelent.

Webhely: triatlonedzo.hu/
Ajánlott tartalom
Immár 4. alkalommal várja az OCR szerelmeseit a tavaszi ...
2019 febr. 14
Immár 4. alkalommal várja az OCR szerelmeseit a tavaszi ...
2019 febr. 14
A szögesdrót alatt kúszás, a homokzsák cipelés, a ...
2019 jún. 05
A szögesdrót alatt kúszás, a homokzsák cipelés, a ...
2019 jún. 05
Szabó Dávid, aki nem az a Szabó Dávid... nehéz helyzetben ...
2019 ápr. 04
Szabó Dávid, aki nem az a Szabó Dávid... nehéz helyzetben ...
2019 ápr. 04
Akkor tudjuk sikeresen sportossá formálni életünket, ha ...
2016 jún. 06
Akkor tudjuk sikeresen sportossá formálni életünket, ha ...
2016 jún. 06

Rólunk

Az akadályfutást és más terepsportokat magas szinten művelő sportolók, versenyzők, edzők, szakemberek összefogása ez a weboldal!

Kapcsolat

Cím: Budapest, Hungary
Tel: +3630 48 88 261
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Hotline: +3620 32 00 840
 
Top