Akadályfutás hírek

Magyar férfi bronz és csapat ezüst a Spartan Race extrém akadályfutás zárófutamán

Eplényben második alkalommal rendezték meg a Spartan Race extrém akadályfutást, most a „super” elnevezésű középtávon. A férfiaknál Tóth Ádám szerezte meg a bronzérmet, a csapatversenyben pedig a Running Warriors X2S TEAM csapat állhatott a dobogó második fokára.

A szervezők nagyon nehéz és kihívásokkal teli pályát állítottak össze, 14 km hosszan, 1000 m szintemelkedéssel és és 27 akadállyal, amelyek között a „megszokott” kötélmászó, sárban kúszó és a terepen nehéz súlyokat cipelő feladatok mellett szerepelt a jeges vízben úszás majd futás feladat is.

Az eseményen közel 2600 versenyző állt rajthoz, 2467-en érkeztek célba, az indulók fele külföldről jött. A legjobbak most is a szlovák és a cseh versenyzők voltak, ezekben az országokban óriási támogatottsága van ennek a sportágnak.

A magyarok minden nehézség ellenére az élmezőnyben értek célba, Tóth Ádám az abszolút 3. helyen a férfiak között, Gyurcsó Andrea a nők között a 4. legjobb idővel, a Running Warriors X2S TEAM pedig a csapatversenyben (ahol az első 4 versenyző ideje alapján dől el a helyezés) szerezte meg az ezüstérmet.

A csapat tagjai: Mester Bálint, Sipiczki Csaba, Petrovics Alex, Oláh Bence, Tóth Viktor. Kovács Zsolt a táv felénél gyomorproblémák miatt feladni kényszerült a versenyt.

„Kemény és nehéz pálya volt, jól éreztem magam a második alkalommal is Eplényben. Gratulálok a versenyzőknek!” - Peter Ziska, győztes.
„Számos nemzetközi és hazai siker ellenére kérdéses, hogyan tudom folytatni jövőre a versenyzést, pedig sok tartalék van bennem.” - Tóth Ádám, a verseny bronzrémese.
„Végre egy igazán technikás pálya. Azt hiszem, felülmúlta a Tátra beast-et is! Nagyon élveztem!” - Gyurcsó Andrea, női 4. helyezett.
„A világszerte egyre népszerűbb sportág több különböző néven megrendezett versennyel is jelentkezik Magyarországon 2016-ban, aki eddig nem próbálta, már most kezdje meg a felkészülést jövőre” - Tóth Viktor, terepsport edző, csapat ezüstérmes.

A versenyt korra és nemre való tekintet nélkül mindenki fantasztikusan teljesítette, hiszen itt nem a sporteredmény a legfontosabb, hanem az, hogy valaki teljesíti, igazi „Finisher” lesz – ezt a fogalmat annak idején az Ironman triatlon verseny vezette be, ahol valóban nem a győzelem, hanem a célba érkezés a fontos.

A X2S Team és a Running Warriors 2016-ban még több és izgalmasabb akadályfutó versennyel várja az érdeklődőket.

Fotó: X2S TEAM | Esemény weboldala: spartanrace.hu

A fotókat a X2S TEAM sportolója Tóth Timon (www.marketingfree.eu) készítette. 

Tóth Viktor

2003 óta vezetek egyéni és csoportos edzéseket. 2005-2015 között csapatvezetőként irányítottam az általam alapított X2S TEAM multisport csapatot. Ez alatt a 10 év alatt a csapat tagjai több Világ-, Európa- és Magyar bajnoki címet szereztek tereptriatlonban, terepfutásban és hegyikerékpárban. Közülük kerültek ki Magyarország legsikeresebb Xterra és első Spartan Race versenyzői is. Számos sportrendezvény szervezője, szakmai vezetője vagy tanácsadója vagyok. Sok esetben olyan rendezvényeket honosítottam meg Magyarországon, amelyek külföldön is ritkaságnak számítanak. Ilyenek például a téli triatlon (futás, kerékpár és sífutás), a hosszútávú tereptriatlon, vagy a városi terepfutás.

Kiemelkedően fontosnak tartom a sport és a természet kapcsolatát. Az edzésmunka másik meghatározó alkotóeleme a közösség ereje. A sport, sőt sokszor egy verseny is sok esetben elsősorban önismereti, belső fejlődést jelent.

Webhely: triatlonedzo.hu/
Ajánlott tartalom
A BakonyRun 4.0 ismét a vadonba hívta az akadályfutókat - ...
2019 márc. 19
A BakonyRun 4.0 ismét a vadonba hívta az akadályfutókat - ...
2019 márc. 19
Csatlakozz te is a 2018. Június 17.-én megrendezésre kerülő ...
2018 máj. 31
Csatlakozz te is a 2018. Június 17.-én megrendezésre kerülő ...
2018 máj. 31
Az adventure és XTERRA versenyek különlegessége talán abban ...
2016 jún. 06
Az adventure és XTERRA versenyek különlegessége talán abban ...
2016 jún. 06
Ilyen még nem volt! Szabó Dávid világbajnok lett a Spartan ...
2018 nov. 06
Ilyen még nem volt! Szabó Dávid világbajnok lett a Spartan ...
2018 nov. 06

Rólunk

Az akadályfutást és más terepsportokat magas szinten művelő sportolók, versenyzők, edzők, szakemberek összefogása ez a weboldal!

Kapcsolat

Cím: Budapest, Hungary
Tel: +3630 48 88 261
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Hotline: +3620 32 00 840
 
Top