Események, edzések, versenyek

Esemény

Bemutatkozik a Weekend Warriors, a sprint távú HOCRA Országos Bajnokság futama

Szeretnénk bemutatni egy új versenytávot és egy új versenyhelyszínt: OCR sprint futam Szentesen, a Weekend Warirors rendezvényén! Az idei év egyik nagyszerű lehetősége, hogy a leendő olimpiai távhoz, versenytípushoz hasonló futamon lehet indulni ezen az eseményen. (a várható olimpiai számok még tervezés és bejegyzés alatt vannak). Bemelegítésképpen a Running Warriors bánki futamának első napján lehet hasonló versenyen részt venni, igaz ott még "tét" nélkül. Lássuk a bemutatkozást...

Először is köszönjük a lehetőséget, hogy bemutatkozhatunk és bemutathatjuk versenyünket.

Egyesületünk a Honvéd Rákóczi Sportegyesület (HRSE) az elsők között csatlakozott a HOCRA-hoz. A csatlakozással párhuzamosan igazolt versenyzőkkel rendelkeztünk és jelenleg már egy Terepakadályfutó szakosztályt is működtetünk. A sportág maga, amely nagyon új, mégis egy régen meglévő igényt elégít ki az igazi kihívást kereső lelkes amatőrök és igazolt sportolók számára, régiónkban is óriási népszerűségnek örvend. Mint a szövetség tagja, egyesületünk szeretné feltenni a sportág térképére Szentes városát és ezáltal a régiót is.

A versennyel kapcsolatban várakozásaink vannak, de az egészséges izgalmakon túl, nincs semmilyen görcsös feszültség bennünk. A HRSE évek óta szervez különböző futóversenyeket nappal és éjjel, valamint a technikai sportok iránt érdeklődők számára motoros ügyességi versenyeket is. Természetesen az ifjúság felé is nyitottak vagyunk és kerékpáros vetélkedők szervezése tekintetében is vannak tapasztalataink. A verseny társrendezője a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és Szentes Város.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A Weekend Warriors a HOCRA 2019. évi sprint távú Országos Bajnoksága, amely egyben kupafutam is. Egyesületünk szoros honvédségi kötelékei okán katonai és rendvédelmi, illetve kadétfutamok is tervezettek.

Természetesen elmaradhatatlan része versenyünknek az OPEN, ahol a kihívást kereső lelkes amatőrök is teljesíthetik a távot.

A táv egyébként megközelítőleg 1800 méter. Ez elsőre talán nem is tűnik bonyolultnak, de ezen a viszonylag rövid pályán 22 akadály várja a versenyzőket. Ezek egy része minősített OCR akadály, de lesznek természetes és épített akadályok még bőven. A rajt lövészárokból történik és az első OCR akadályt már korántsem fitt versenyzők fogják megközelíteni. A távon lesz szintemelkedés, kúszás mászás, cipelés, sár és minden egyéb megfelelő felkészültséget igénylő feladat. A verseny a hazai és nemzetközi OCR szabályoknak megfelelően fog zajlani. A személyenkénti időmérés és büntető feladatok mellett szükséges lesz megőrizni a rajtban kapott 3 karszalagot is annak, aki nyerni szeretne.

A táv rövid, az akadály sok. A legnagyobb kihívás az lesz, hogy itt nem elég “csak” jól futni vagy ügyesnek lenni az akadályokon, itt mindkettőre óriási szüksége lesz a versenyzőknek.

A kihívások mellé biztosítunk egy jó hangulatú versenyt, tusolási lehetőséget (katonai fürdető jármű), öltözöket, büfét, rajt és befutócsomagot. Az OB helyezetteknek a szövetség biztosítja a díjazást. Póló és egyedi befutóérem természetesen lesz, na meg még sok minden, amit megtud minden hozzánk ellátogató.

weekend warriors 2019 map

A jövőképünkben egy stabil verseny szerepel, amely minden évben várja majd a vállakozó kedvűeket.

TOP tanácsok a felkészülésre:

  • Nevezz
  • Légy vidám
  • Fuss jól
  • Ne félj a sártól
  • Légy jó barátságban a homokzsákkal
  • Gondold át, hogy jutsz át leggyorsabban a palánkon, akkor is ha az negatív
  • Ha még nem mondtam: légy vidám

Infó és nevezés:

www.weekendwarriors.hu
face/insta: weekendwarriors

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: péntek, 03 május 2019 17:08
Tóth Viktor

2003 óta vezetek egyéni és csoportos edzéseket. 2005-2015 között csapatvezetőként irányítottam az általam alapított X2S TEAM multisport csapatot. Ez alatt a 10 év alatt a csapat tagjai több Világ-, Európa- és Magyar bajnoki címet szereztek tereptriatlonban, terepfutásban és hegyikerékpárban. Közülük kerültek ki Magyarország legsikeresebb Xterra és első Spartan Race versenyzői is. Számos sportrendezvény szervezője, szakmai vezetője vagy tanácsadója vagyok. Sok esetben olyan rendezvényeket honosítottam meg Magyarországon, amelyek külföldön is ritkaságnak számítanak. Ilyenek például a téli triatlon (futás, kerékpár és sífutás), a hosszútávú tereptriatlon, vagy a városi terepfutás.

Kiemelkedően fontosnak tartom a sport és a természet kapcsolatát. Az edzésmunka másik meghatározó alkotóeleme a közösség ereje. A sport, sőt sokszor egy verseny is sok esetben elsősorban önismereti, belső fejlődést jelent.

Webhely: triatlonedzo.hu/
Ajánlott tartalom
Az OCR sportág első hivatalos világbajnokságára 2020-ban, ...
2019 okt. 21
Az OCR sportág első hivatalos világbajnokságára 2020-ban, ...
2019 okt. 21
A Szénás Kör egyik "helyi" teljesítője Bakos Zita, aki a ...
2018 dec. 06
A Szénás Kör egyik "helyi" teljesítője Bakos Zita, aki a ...
2018 dec. 06
A cím több okból sem véletlen – Gyömrei Máté az első magyar ...
2018 máj. 27
A cím több okból sem véletlen – Gyömrei Máté az első magyar ...
2018 máj. 27
A TEFUTSZ (Terep-akadályfutó Szövetség) megkapta sportág ...
2018 febr. 27
A TEFUTSZ (Terep-akadályfutó Szövetség) megkapta sportág ...
2018 febr. 27

Rólunk

Az akadályfutást és más terepsportokat magas szinten művelő sportolók, versenyzők, edzők, szakemberek összefogása ez a weboldal!

Kapcsolat

Cím: Budapest, Hungary
Tel: +3630 48 88 261
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Hotline: +3620 32 00 840
 
Top