Blog

A szlovák Spartan Race ezüstérmes csapatának tagjai - Sipiczki Csaba (+videó)
1. A Szlovák Spartan futamot érdeklődéssel vártam és reméltem, hogy megtudjuk ismételni a tavalyi jó szereplést. Talán erősebb volt a mezőny, bár tavaly sajnos nem indultunk el a első rajttal, azóta már ezt is tudjuk. 
2. A verseny előtti szervezettség mindenképpen pozitívum, viszont nem nagyon hallottam, hogy a speaker angolul mondott bármilyen információt is, szerintem ez manapság egy nemzetközi versenyen elengedhetetlen. A másik a pálya kiszalagozása: nagyon gyengén volt jelölve  a pálya, csapatunkból is volt sajnálatos eltévedés, amin a csapat első hely ment el. Illetve volt olyan állomás, ahol nem volt személyzet, így nem tudtuk mit kell csinálni, ez is okozott némi kalamajkát a végelszámolásban. Pozitívum, hogy az elit futam eredményhirdetésével nem várták meg az összes futamot, így nem kellett sokat várnunk. 
3. A legproblémásabb akadály a szalmabála, amibe egy "gerelyszerűséggel" kell bele találni. Az én gerelyem nem teljesen állt bele a bálába, de a szervezők részéről sem volt egyértelmű a jelzés, hogy  ez sikeres találat vagy sem. 
4. Az első és a második helyezett alapvetően jól futott, nem feltétlenül jobban nálunk Szerintem ismerték a pályát, ami ezen a versenyen nagy előny volt. 
5. Ezeken a versenyeken a gyorsaság nagyon sokat számít és főleg az, hogy ne féljünk terepen futni. Árkon-bokron keresztül, hegyen-völgyön, nem félve a sártól, mocsártól. Az akadályok előtt mindig veszek két mély levegőt és próbálom átgondolni a helyes végrehajtást és inkább kicsit lassabban haladni, nem hibázni, mert a büntető 30 négyütemű sok időbe telik. 
6. Idei terveim közt szerepelnek további hasonló versenyek. Pl. hétvégén rajthoz álltam a budapesti Fighter's Run-on, ahol csapatban elsők lettünk és az egyéni futamban pedig második helyet szereztem. További Spartam Race, kalandtúra versenyek vannak még a tarsolyomban.
7. Mindenkinek csak ajánlani tudom, más dimenzióba helyezi a terepfutást. Ami felszerelést illeti én terepfutó cipőt javaslok (részemről Salomon Speedcross az etalon) és rövid futónadrágot. Felül semmi, mert az csak kiszakad, vizes, sáros lesz.
 
Utoljára frissítve: csütörtök, 12 október 2017 13:19
Tóth Viktor

2003 óta vezetek egyéni és csoportos edzéseket. 2005-2015 között csapatvezetőként irányítottam az általam alapított X2S TEAM multisport csapatot. Ez alatt a 10 év alatt a csapat tagjai több Világ-, Európa- és Magyar bajnoki címet szereztek tereptriatlonban, terepfutásban és hegyikerékpárban. Közülük kerültek ki Magyarország legsikeresebb Xterra és első Spartan Race versenyzői is. Számos sportrendezvény szervezője, szakmai vezetője vagy tanácsadója vagyok. Sok esetben olyan rendezvényeket honosítottam meg Magyarországon, amelyek külföldön is ritkaságnak számítanak. Ilyenek például a téli triatlon (futás, kerékpár és sífutás), a hosszútávú tereptriatlon, vagy a városi terepfutás.

Kiemelkedően fontosnak tartom a sport és a természet kapcsolatát. Az edzésmunka másik meghatározó alkotóeleme a közösség ereje. A sport, sőt sokszor egy verseny is sok esetben elsősorban önismereti, belső fejlődést jelent.

Webhely: triatlonedzo.hu/
Ajánlott tartalom
A BakonyRun 4.0 ismét a vadonba hívta az akadályfutókat - ...
2019 márc. 19
A BakonyRun 4.0 ismét a vadonba hívta az akadályfutókat - ...
2019 márc. 19
A szögesdrót alatt kúszás, a homokzsák cipelés, a ...
2019 jún. 05
A szögesdrót alatt kúszás, a homokzsák cipelés, a ...
2019 jún. 05
A Bánkon megrendezett rövid távú Terepakadályfutó ...
2018 jún. 19
A Bánkon megrendezett rövid távú Terepakadályfutó ...
2018 jún. 19
Lassú futás sokkal több előnnyel jár, mint azt a legtöbben ...
2016 jún. 06
Lassú futás sokkal több előnnyel jár, mint azt a legtöbben ...
2016 jún. 06

Rólunk

Az akadályfutást és más terepsportokat magas szinten művelő sportolók, versenyzők, edzők, szakemberek összefogása ez a weboldal!

Kapcsolat

Cím: Budapest, Hungary
Tel: +3630 48 88 261
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Hotline: +3620 32 00 840
 
Top