Akadályfutás hírek

Terepakadályfutás Országos Bajnokságok és kupafutamok 2018 – Tefutsz operatív konferencia

A Tefutsz márciusi operatív gyűlésén az OB futamokról és a bajnoki rendszerről tárgyaltak a résztvevők.

Jelenlévő egyesületek és csapatok

BrutálAtom, Military Survival Run, Extreme Trail, Running Warriors, BakonyRun, Jász Terepfutás, Honvéd Rákoczi, X2S TEAM, Gábor TEAM, HKSE, Lőrincz 2000 SE, Podiart SE, Watchman.

A TEFUTSZ tagjai egyhangú szavazással a következő döntéseket hozták:

Országos Bajnoki futamok 2018

nemzetközi táv 5+ km: június 17., Bánk – Running Warriors

közép táv 8+ km: szeptember 15., Paks – BrutálAtom

hosszú táv 15+ km: szeptember 29., Tokaj – Extreme Trail

A kupafutamok dátumai és helyszínei még márciusban közzé tételre kerülnek, az elfogadott pontrendszer alapján. Év végén egy még nem meghatározott helyen és időben a „Bajnokok bajnoka” futam is megrendezésre kerül, ahol az év legjobbjai mérhetik össze felkészültségüket egy különleges versenyen.

Az OB és kupafutam információk a TEFUTSZ oldalán érhetőek el, de itt letölthető a kiírás:

https://tefutsz.hu/doc/TEFUTSZ_Bajnoksagai_Kupafutamai_2018.pdf

Fontos OB információk az OCR szabályokkal összhangban 

– az OB futamokon csak a licenccel rendelkező versenyzők indulhatnak és kerülnek értékelésre

– a licenccel nem rendelkező versenyzők a nyílt futamban indulhatnak

– az OB és kupa futamokon szerzett pontok év végén összeadódnak és korosztályonként megadják az év legeredményesebb versenyzőit – így valaki lehet egy adott táv Országos Bajnoka (egy adott OB futamon), valamint korosztályának a legjobbja is (az éves pontok alapján)

A hivatalos futamok mellett minden esetben megrendezésre kerülnek a szokásos nyílt versenyek is, tehát senki nem marad le az adott eseményről.

Ugyanakkor fontos mindenkinek tudnia a Szövetség célját: minél több igazolt versenyző vegyen részt a versenyeken. Ez egyrészt a Sporttörvénnyel összhangban álló igény, de a versenyzők elemi érdeke is, hiszen a licenc megszerzésének feltétele az éves orvosi vizsgálat – és ebben a sportban kiemelkedően fontos a megfelelő egészségi állapot –, valamint a pontrendszer és a nemzetközi szabályoknak megfelelő versenyrendszer teszi lehetővé a magyar sportolók kijutását a nemzetközi versenyekre, már 2018-ban is!

Az World OCR elsősorban a a sportág egységes szabályrendszere szerint megrendezett versenyekről szól, amelyek össze kell fognia, egyben szabályoznia is az egyedi megálmodású eseményeket. Természetesen minden esemény megtarthatja a saját egyedi jellegét, amennyiben az nem áll ellentétben a sportág szabályaival.

A szervezőknek ezeket figyelembe kell venni a hivatalos futamok rendezésekor, de a jelenlévők szerint ezek a szigorítások a sportág érdekeit szolgálják és az első versenyek után már mindenki érezni fogja ezen szabályok létjogosultságát.

A konferencián több technikai részlet is tisztázásra került az akadályokkal, a futamok lebonyolításával, a versenybírókkal és a pontrendszerrel kapcsolatban.

Végül a TEFUTSZ tagjai a díjazásokkal és a szövetségi partnerekkel kapcsolatban is kaptak pár új információt, így a következő hetekben több újdonságról is beszámolhatunk majd.

Forrás:  www.tefutsz.hu 

Utoljára frissítve: szerda, 21 március 2018 19:33
Tóth Viktor

2003 óta vezetek egyéni és csoportos edzéseket. 2005-2015 között csapatvezetőként irányítottam az általam alapított X2S TEAM multisport csapatot. Ez alatt a 10 év alatt a csapat tagjai több Világ-, Európa- és Magyar bajnoki címet szereztek tereptriatlonban, terepfutásban és hegyikerékpárban. Közülük kerültek ki Magyarország legsikeresebb Xterra és első Spartan Race versenyzői is. Számos sportrendezvény szervezője, szakmai vezetője vagy tanácsadója vagyok. Sok esetben olyan rendezvényeket honosítottam meg Magyarországon, amelyek külföldön is ritkaságnak számítanak. Ilyenek például a téli triatlon (futás, kerékpár és sífutás), a hosszútávú tereptriatlon, vagy a városi terepfutás.

Kiemelkedően fontosnak tartom a sport és a természet kapcsolatát. Az edzésmunka másik meghatározó alkotóeleme a közösség ereje. A sport, sőt sokszor egy verseny is sok esetben elsősorban önismereti, belső fejlődést jelent.

Webhely: triatlonedzo.hu/
Ajánlott tartalom
A nemzetközi sorozatunkban elsőként a lengyel szövetséget ...
2019 márc. 19
A nemzetközi sorozatunkban elsőként a lengyel szövetséget ...
2019 márc. 19
A kaposvári KE Cross Run versenyről beszélgettünk a verseny ...
2019 márc. 29
A kaposvári KE Cross Run versenyről beszélgettünk a verseny ...
2019 márc. 29
Dobos Péter a kanadai OCR szövetség egyik vezetője, akivel ...
2020 jan. 08
Dobos Péter a kanadai OCR szövetség egyik vezetője, akivel ...
2020 jan. 08
Az ebben az évben megrendezendő magyar bajnoki futamok ...
2018 aug. 22
Az ebben az évben megrendezendő magyar bajnoki futamok ...
2018 aug. 22

Rólunk

Az akadályfutást és más terepsportokat magas szinten művelő sportolók, versenyzők, edzők, szakemberek összefogása ez a weboldal!

Kapcsolat

Cím: Budapest, Hungary
Tel: +3630 48 88 261
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Hotline: +3620 32 00 840
 
Top