Akadályfutás hírek

Kiderült az OCR Világbajnokság 2020 helyszíne

Az OCR sportág első hivatalos világbajnokságára 2020-ban, az oroszországi Szocsiban kerül sor, a 2014-es téli olimpia helyszínén. A helyszín választás azért különösen fontos, mert 2020 lesz várhatóan az az év, amikor az OCR sportág hivatalosan is felkerül a versenysportok és talán az olimpiai sportok közé is. Ennek jelenleg minden hivatalos előkészítése elfogadásra került!

 Lausanne, Svájc: a FISO (Fédération Internationale de Sports d’Obstacles) és az OCR Russia bejelentette, hogy az OCR sportág első hivatalos világbajnokságának Szocsi ad otthont 2020 szeptember 17-20 között.

Az OCR Russia elnöke Dennis Annikov így méltatta a döntést:

Büszkék vagyunk a nemzetközi szervezet bizalmára és a döntésre. Akárcsak a szervezői partnerünk a HERO League, akikkel közösen már több nagy nemzetközi versenyt lebonoylítottunk, szerveztünk, köztük az Olimpiát is. Azt tudjuk ígérni, hogy egy igazán színvonalas rendezvényt adunk az OCR versenyzőknek és a nézőknek!

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A FISO elnöke Ian Adamson pedig ezt mondta:

A FISO több szempont szerinti döntésében kimagasló szerepet játszott a szervezők gyakorlata és tapasztalata, valamint a helyszín különlegessége. Közel 90 orszgából várunk ide versenyzőket, hogy összemérjék felkészültségüket a Ninja OCR (160m), a 3km és a 12+km versenyszámokban. Valamint az egyik legizgalmasabb versenyszámban, a váltók versenyében!

A helyszín magáért beszél, a téli olimpia minden outdoor versenyszámában különlegesen jó körülményeket biztosított, így a tereppel és a körülményekkel biztosan nem lesz gond. Az orosz rendezők pedig híresen jó akadályokat építenek... van benne történelmi tapasztalatuk is...

Forrás: worldocr.org 

Utoljára frissítve: hétfő, 21 október 2019 12:02
Tóth Viktor

2003 óta vezetek egyéni és csoportos edzéseket. 2005-2015 között csapatvezetőként irányítottam az általam alapított X2S TEAM multisport csapatot. Ez alatt a 10 év alatt a csapat tagjai több Világ-, Európa- és Magyar bajnoki címet szereztek tereptriatlonban, terepfutásban és hegyikerékpárban. Közülük kerültek ki Magyarország legsikeresebb Xterra és első Spartan Race versenyzői is. Számos sportrendezvény szervezője, szakmai vezetője vagy tanácsadója vagyok. Sok esetben olyan rendezvényeket honosítottam meg Magyarországon, amelyek külföldön is ritkaságnak számítanak. Ilyenek például a téli triatlon (futás, kerékpár és sífutás), a hosszútávú tereptriatlon, vagy a városi terepfutás.

Kiemelkedően fontosnak tartom a sport és a természet kapcsolatát. Az edzésmunka másik meghatározó alkotóeleme a közösség ereje. A sport, sőt sokszor egy verseny is sok esetben elsősorban önismereti, belső fejlődést jelent.

Webhely: triatlonedzo.hu/
Ajánlott tartalom
Mester Bálint a X2S CUBE TEAM versenyzője, mint az egyik ...
2016 jún. 06
Mester Bálint a X2S CUBE TEAM versenyzője, mint az egyik ...
2016 jún. 06
Lassú futás sokkal több előnnyel jár, mint azt a legtöbben ...
2016 jún. 06
Lassú futás sokkal több előnnyel jár, mint azt a legtöbben ...
2016 jún. 06
Mészáros László ismét a célkeresztben (korábban itt írtunk ...
2018 okt. 26
Mészáros László ismét a célkeresztben (korábban itt írtunk ...
2018 okt. 26
A szögesdrót alatt kúszás, a homokzsák cipelés, a ...
2019 jún. 05
A szögesdrót alatt kúszás, a homokzsák cipelés, a ...
2019 jún. 05

Rólunk

Az akadályfutást és más terepsportokat magas szinten művelő sportolók, versenyzők, edzők, szakemberek összefogása ez a weboldal!

Kapcsolat

Cím: Budapest, Hungary
Tel: +3630 48 88 261
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Hotline: +3620 32 00 840
 
Top