Akadályfutás hírek

Szabó Dávid Spártában szerezte meg a trifecta világbajnoki címet

Ilyen még nem volt! Szabó Dávid világbajnok lett a Spartan Race Trifectán. A Spártában megrendezett világversenyen az Extreme Trail Hungary Sportegyesület kiválósága a 18-24 éves korosztályban szerzett világbajnoki aranyérmet.

2 nap alatt, 3 kőkemény versenyben 3 első helyezés! Ez több, mint amit a legtöbb ember elképzelni tud! A Spartan Race Trifecta Világbajnokság olyan kétnapos viadal, amelyen két nap alatt három távot kell teljesíteni. Szabó Dávid a sprint (5+km) és a szuper (13+ km) távok után a beast (20+ km) kategóriában is győzni tudott, ezzel megszerezte Magyarország első Spartan Race Trifecta világbajnoki címét.

Ráadásul mindhárom távon elsőként lépte át a célvonalat az összes Age Group kategóriában induló versenyző közül.

Az Extreme Trail Hungary Sportegyesület vezetői elmondták, hatalmas büszkeség ez számunkra.

„Korábban volt már kontinensbajnokunk, és most Szabó jóvoltából Európa- és világbajnokot is ünnepelhetünk.” – nyilatkozták.

Rozina Tamás, a Magyar Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség alelnöke kiemelte: ez a kimagasló eredmény sokat lendíthet itthon a sportágon.

„Örömmel tölt el az, hogy vannak olyan egyesületek, amelyek fontosnak tartják a tehetséggondozást. Az ilyen programoknak köszönhető az, hogy Szabó Dávidhoz hasonló sportemberek tudnak indulni a nagy nemzetközi versenyeken.” – fogalmazott Rozina Tamás.

 

Dávid korábban így mesélt az akadályfutásról:

Az akadályfutó versenyek során nem elég az, hogy valaki jól tud futni, mert az akadályok számos más fizikális- és mentális képességet vesznek igénybe. Itt tudni kell, hogyan tartalékold az erőt a futás során úgy, hogy az akadályokat sikeresen teljesítsd és ugyanúgy feltudd venni az addig meglévő iramot. Az akadályok tehát arra szolgálnak, hogy megtörjék a versenyző lendületét és arra késztessék mentálisan, hogy mindent precízen kiszámoljon. Ennek a kihívásnak lettem a szerelemese.

Dáviddal készített korábbi interjúnkat itt olvashatjátokSzabó Dávid, aki üstökösként tűnt fel az OCR versenyek mezőnyében 

Ajánljuk interjúnkat az abszolút (elit) akadályfutó világbajnokkal, Jonathan Albonnal, amelyet itt olvashattok!

Forrás: TEFUTSZ | ocrsport.hu 

 

Utoljára frissítve: szerda, 07 november 2018 09:45
Tóth Viktor

2003 óta vezetek egyéni és csoportos edzéseket. 2005-2015 között csapatvezetőként irányítottam az általam alapított X2S TEAM multisport csapatot. Ez alatt a 10 év alatt a csapat tagjai több Világ-, Európa- és Magyar bajnoki címet szereztek tereptriatlonban, terepfutásban és hegyikerékpárban. Közülük kerültek ki Magyarország legsikeresebb Xterra és első Spartan Race versenyzői is. Számos sportrendezvény szervezője, szakmai vezetője vagy tanácsadója vagyok. Sok esetben olyan rendezvényeket honosítottam meg Magyarországon, amelyek külföldön is ritkaságnak számítanak. Ilyenek például a téli triatlon (futás, kerékpár és sífutás), a hosszútávú tereptriatlon, vagy a városi terepfutás.

Kiemelkedően fontosnak tartom a sport és a természet kapcsolatát. Az edzésmunka másik meghatározó alkotóeleme a közösség ereje. A sport, sőt sokszor egy verseny is sok esetben elsősorban önismereti, belső fejlődést jelent.

Webhely: triatlonedzo.hu/
Ajánlott tartalom
A dániai Esbjerg adott otthont az idei OCR ...
2018 júl. 01
A dániai Esbjerg adott otthont az idei OCR ...
2018 júl. 01
Jamie Gane angol sportolóval a lengyel OCR ...
2019 júl. 22
Jamie Gane angol sportolóval a lengyel OCR ...
2019 júl. 22
Január 15-én, Bostonban a Spartan Race, a világ elsőszámú ...
2016 jún. 06
Január 15-én, Bostonban a Spartan Race, a világ elsőszámú ...
2016 jún. 06
Az eplényi Spartan Race versenyen a X2S CUBE TEAM Salomon ...
2016 jún. 06
Az eplényi Spartan Race versenyen a X2S CUBE TEAM Salomon ...
2016 jún. 06

Rólunk

Az akadályfutást és más terepsportokat magas szinten művelő sportolók, versenyzők, edzők, szakemberek összefogása ez a weboldal!

Kapcsolat

Cím: Budapest, Hungary
Tel: +3630 48 88 261
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Hotline: +3620 32 00 840
 
Top