Akadályfutás hírek

Sikeres magyar debütálás az OCR terepakadályfutó Európa-bajnokságon

A dániai Esbjerg adott otthont az idei OCR Európa-bajnokságnak, amely a magyar terepakadályfutók számára sporttörténelmi volt. A magyarok ugyanis – a hazai szövetség megalakulása után – először indítottak versenyzőket ilyen nagy versenyen.

Erdősi Tímea Terézia és Martyin László 15 kilométeren indult és mindketten célba értek.

„Hihetetlenül kemény a verseny. Örülök, hogy mindketten egészségesen beértek, Laci hibátlanul teljesítette 15 kilométer 52 akadályát, Timi 10 százalékos rontással zárt, úgyhogy büszke vagyok rájuk. Számunkra elsősorban a tapasztalatszerzés volt a cél ezen a kontinensbajnokságon” – összegzett Zimányi Gábor csapatvezető.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Martyin hibátlan teljesítése a 8. helyre volt elég, ami kimagasló eredménynek számít – tudtuk meg Rozina Tamástól, a Terepakadályfutó Szövetség (TEFUTSZ) alelnökétől.

“Ez az Európa-bajnokság sporttörténelmi volt számunkra. Örülök, hogy tudtunk versenyzőket indítani, és annak meg különösen, hogy nem vallottunk szégyent. Sőt! Úgy gondolom, hogy a kezdeti lépések után szövetségi szinten sikerült jó alapokat leraknunk. Már az elején eredményes munkakapcsolatot sikerült kialakítani a nemzetközi szövetséggel (OCR), ezt a munkát kell folytatnunk. Ezen a kontinensviadalon is kiderült, hogy ennek a fiatal sportágnak a krémje, azaz az élversenyzők már nem ‘bulifutással’ töltik az idejüket az akadálypályán. Persze fontos a terepakadályfutás szabadidősportos része is, de az elit kategória az igenis prémiumkategóriás sportágnak számít” – mondta az alelnök.

Esbjergben egyébként fesztiválhangulatban zajlott az Eb. A dániai városban több mint 3000 terepakadályfutó állt rajthoz a különböző távokon.

Forrás: OCR Sport

Utoljára frissítve: szerda, 25 július 2018 05:52
Tóth Viktor

2003 óta vezetek egyéni és csoportos edzéseket. 2005-2015 között csapatvezetőként irányítottam az általam alapított X2S TEAM multisport csapatot. Ez alatt a 10 év alatt a csapat tagjai több Világ-, Európa- és Magyar bajnoki címet szereztek tereptriatlonban, terepfutásban és hegyikerékpárban. Közülük kerültek ki Magyarország legsikeresebb Xterra és első Spartan Race versenyzői is. Számos sportrendezvény szervezője, szakmai vezetője vagy tanácsadója vagyok. Sok esetben olyan rendezvényeket honosítottam meg Magyarországon, amelyek külföldön is ritkaságnak számítanak. Ilyenek például a téli triatlon (futás, kerékpár és sífutás), a hosszútávú tereptriatlon, vagy a városi terepfutás.

Kiemelkedően fontosnak tartom a sport és a természet kapcsolatát. Az edzésmunka másik meghatározó alkotóeleme a közösség ereje. A sport, sőt sokszor egy verseny is sok esetben elsősorban önismereti, belső fejlődést jelent.

Webhely: triatlonedzo.hu/
Ajánlott tartalom
Kaposváron második alkalommal rendeztek terepakadályfutó ...
2018 ápr. 15
Kaposváron második alkalommal rendeztek terepakadályfutó ...
2018 ápr. 15
A Szénás Kör egyik "helyi" teljesítője Bakos Zita, aki a ...
2018 dec. 06
A Szénás Kör egyik "helyi" teljesítője Bakos Zita, aki a ...
2018 dec. 06
Az adventure és XTERRA versenyek különlegessége talán abban ...
2016 jún. 06
Az adventure és XTERRA versenyek különlegessége talán abban ...
2016 jún. 06
A Wellness magazin jóvoltából idén ősszel is ...
2018 szept. 04
A Wellness magazin jóvoltából idén ősszel is ...
2018 szept. 04

Rólunk

Az akadályfutást és más terepsportokat magas szinten művelő sportolók, versenyzők, edzők, szakemberek összefogása ez a weboldal!

Kapcsolat

Cím: Budapest, Hungary
Tel: +3630 48 88 261
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Hotline: +3620 32 00 840
 
Top