Események, edzések, versenyek

Esemény

Az OCR Terepakadályfutás rövid távú bajnokai Páder Zsófia és Mester Bálint

A Bánkon megrendezett rövid távú Terepakadályfutó Országos Bajnoki futamon első alkalommal a nemzetközi szabályoknak megfelelő pályán és szabályrendszerrel került sor a sportág bajnoki versenyére, amelyet Páder Zsófia és Mester Bálint (X2S TEAM) nyertek.

A Running Warriors verseny hagyomány szerint a Bánki-tó partján indul. Mester a rajt pillanatától kezdve az élen haladt, Martyin Lászlóval és Császár Vilmossal, de tereptriatlonos múltja és eredményei alapján lehet számítani arra, hogy képes meglepetéseket okozni a többieknek. Mivel ezt a sportágat az első magyar versenyek óta műveli, komoly nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik – ezt most kamatoztatta is, a célba 3 perc előnnyel érkezve (0:44:21). Martyin a második (0:47:56), Császár a harmadik (0:49:03) helyen lépték át a célvonalat.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Páder Zsófia és Staicu Szimona párharca is kiélezett volt, hiszen Páder tapasztalt és eredményes terepakadály versenyző, viszont Szimona nemzetközi szintű maratonista és terepfutó. Szimona a futásban szerzett előnyt, de az akadályokon több alkalommal is Páder bizonyult jobbnak. Végül Páder érkezett elsőként célba (0:54:44), Staicu másodikként (0:56:56). A harmadik helyet Dr. Szabó Veronika szerezte meg (0:57:46).

Az OB korosztályos futamok után a nyílt versenyben is próbát lehetett tenni a bajnokság pályáján (könnyített szabályokkal), majd egy hosszabb 8 km-es futamban is rajhoz álltak a nagyobb kihívásokra vágyók.

rw tefutsz 2018 bank 1

A Running Warriors a fiatalokat is a kezdetek óta várja és támogatja. A gyermekfutamban több, mint 100 különböző korú fiatal rajtolt el a rövid, de izgalmas pályán. Elsőként Juhász Janka ért célba, aki már több hasonló versenyen is bizonyította, hogy ebben a sportágban még sok siker vár rá. Nem várt meglepetés volt, hogy az indulók között több lány volt, mint fiú – ez is a sportág sajátossága, évek óta nő az induló hölgyek aránya, már nemcsak a felnőtt futamokon, hanem a fiatalok között is.

A rövid (4+ km) OCR távon mind nehézségben, mind sebességben egy új dimenzióba lépett a sportág. A július elején megrendezésre kerülő Európa-bajnokság előtt a magyar szövetségnek az egyik célja volt a nemzetközi szintet megmutatni a versenyzőknek.

A Tefutsz OCR versenyei bővülnek, hiszen a tagszervezetek és versenyrendezők is közelítenek a nemzetközi normákhoz, egyre több új versenytípus és akadály is feltűnik a kínálatban.

Az OB két további állomása, hasonló nemzetközi színvonallal: szeptember 15. Paks középtáv, szeptember 22. Tokaj hosszútáv. A Tefutsz kupafutamain további értékes pontokat lehet gyűjteni az éves pontversenyben.

EREDMÉNYEK > a cikk végén

rw tefutsz 2018 bank 4

 Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu | Foto: terepsport.hu | Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: kedd, 19 június 2018 17:46
Mellékletek:
Tóth Viktor

2003 óta vezetek egyéni és csoportos edzéseket. 2005-2015 között csapatvezetőként irányítottam az általam alapított X2S TEAM multisport csapatot. Ez alatt a 10 év alatt a csapat tagjai több Világ-, Európa- és Magyar bajnoki címet szereztek tereptriatlonban, terepfutásban és hegyikerékpárban. Közülük kerültek ki Magyarország legsikeresebb Xterra és első Spartan Race versenyzői is. Számos sportrendezvény szervezője, szakmai vezetője vagy tanácsadója vagyok. Sok esetben olyan rendezvényeket honosítottam meg Magyarországon, amelyek külföldön is ritkaságnak számítanak. Ilyenek például a téli triatlon (futás, kerékpár és sífutás), a hosszútávú tereptriatlon, vagy a városi terepfutás.

Kiemelkedően fontosnak tartom a sport és a természet kapcsolatát. Az edzésmunka másik meghatározó alkotóeleme a közösség ereje. A sport, sőt sokszor egy verseny is sok esetben elsősorban önismereti, belső fejlődést jelent.

Webhely: triatlonedzo.hu/
Ajánlott tartalom
Az ebben az évben megrendezendő magyar bajnoki futamok ...
2018 aug. 22
Az ebben az évben megrendezendő magyar bajnoki futamok ...
2018 aug. 22
Kaposváron második alkalommal rendeztek terepakadályfutó ...
2018 ápr. 15
Kaposváron második alkalommal rendeztek terepakadályfutó ...
2018 ápr. 15
Kiss-Polauf Marianna a sportorvoslás egyik speciális ...
2016 jún. 06
Kiss-Polauf Marianna a sportorvoslás egyik speciális ...
2016 jún. 06
Az X2S TEAM régi és új tagjai összeálltak, hogy "Running ...
2016 jún. 06
Az X2S TEAM régi és új tagjai összeálltak, hogy "Running ...
2016 jún. 06

Rólunk

Az akadályfutást és más terepsportokat magas szinten művelő sportolók, versenyzők, edzők, szakemberek összefogása ez a weboldal!

Kapcsolat

Cím: Budapest, Hungary
Tel: +3630 48 88 261
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Hotline: +3620 32 00 840
 
Top